Over Ons

Omschrijving

CelsiusPro Ltd. is gespecialiseerd in de verkoop van individuele weercertificaten. Het bedrijf stelt bedrijven in staat zichzelf te beschermen tegen tegenvallende resultaten door extreme weersomstandigheden. CelsiusPro weercertificaten zijn beschikbaar vanaf EUR 3.500 en zijn gebaseerd op data van nationale weerstations. Ter aanvulling op de traditionele verstrekking van weercertificaten biedt CelsiusPro ook een volledige online prijsindicatie via de offerteaanvraag-tool als ook online contractafsluiting en rapporten voor klanten.

Voor bemiddelaars van weercertificaten biedt CelsiusPro ‘White Labelling‘ en ‘Makelaarintroductie‘ oplossingen. Via Internet kunnen distributeurs direct naar hun online prijs- en transactiesysteem en zelfstandig contracten aangaan zonder hierover contact op te hoeven nemen met CelsiusPro voor de transactie.

Strategische Partner

Swiss Re is CelsiusPro’s strategische partner voor weerrisico management en risico-overdracht.

Management

Mark Rueegg, Executive MBA, CFA, oprichter en CEO
Mark Rüegg heeft veel ervaring opgedaan tijdens zijn loopbaan bij een toonaangevende investeringsbank en beschikt over veel ervaring op het gebied van (beschermd) beleggen en investeren. In zijn laatste functie als directeur van UBS Investment Bank London was hij verantwoordelijk voor FX Prime Brokerage Sales, waarin hij advies gaf aan hedgefondsen en makelaars/adviseurs van risico management processen.

Board of Directors

Alastair King - non executive directielid
Alastair King studeerde rechten werkte in Londen en Centraal Azië bij Baker & McKenzie. Hij heeft een MSc in finance van de London Business School en heeft het beursgenoteerde Eredene Capital plc in januari 2005 opgericht alsmede King Capital Management.
www.eredene.com

Dr. Stephan Hostettler - non executive directielid
Dr. Stephan Hostettler is Managing Partner van zijn onafhankelijk consultingbedrijf gespecialiseerd in het implementeren van duurzame 'value based' collectief beheer. Tevens is hij spreker voor Corporate Governance aan de Universiteit van St. Gallen (HSG).
www.hkp.com

Yvan Ducrot - non executive directielid
Yvan Ducrot is Global Head of Cash and Collateral Trading bij UBS AG. Dit onderdeel is verantwoordelijk voor marketing en risico management beheer voor Short Term Interest Rate (STIR) producten, als ook bestuur, krediet en hypotheek terugkoop overeenkomsten en het verstrekken van fondsen
www.ubs.com